dag 6 - zacht beginnen...

vrijdag 27 mei

Compiègne

rivieren de Aisne en de Oise

graanvelden - akkers - watertorens

en dan 'dat bos'

 Gisteren een korte rit van St Quentin naar de abdij van Ourscamp. Onderweg een rendez-vous met Paul en Cees, vrienden van ML, die in de buurt op vakantie zijn. De heren zijn met de motor en voorzien een lunch. In de plaatselijke kaaswinkel had Cees de dame om advies gevraagd - 'een goede kaas voor een casse croute met 2 dames'. De dame had hem enkele kazen getoond en aangeraden om 'zacht te beginnen - nadien mocht het feller'.  Wijsheid uit de kaaswinkel en een lekkere en gezellige lunch.

Bij de abdij van Ourscamp vroegen we 'broeder winkelier' of er mogelijkheid was om te overnachten. Hij stuurde ons naar 'broeder hotelier' die de vespers aan het zingen was. We kregen een huisje op het domein toegewezen.  
Vanmorgen werden we uitgenodigd aan het ontbijt - na een gebedje door 'broeder eetzaal'. De koffie in de percolator blijkt warm water. We vinden gelukkig een bokaaltje oploskoffie. Het abdij brood smaakt heerlijk. 

De tocht ging verder door dat grote bos - tot Compiègne. In de gîte Jaquaire onder de kapel worden we  gastvrij ontvangen en koken we weer een heerlijk maal. We drinken er nog eentje op. Morgen zullen ML en ik afscheid nemen. 

Reactie plaatsen

Reacties

kristel Vanderauwera
2 jaar geleden

Hoeveel reacties kan je invullen?

Kristel Vanderauwera
2 jaar geleden

Wat een mooie eerste week! Ook wel spannend om het te kunnen volgen op je blog ... Maar ge weet, om echt te pauzeren is het belangrijk af en toe 'te ontkoppelen ' (dixit Do Pauze). Goed dat ge de 'reactie plaatsen ' hebt gevonden. Mij lukte het gisteren niet.