dag 26

Loslaten... ook dat plan B ?! 😗

donderdag 16 juni

Sorde - Saint Palais - St Jean Pied de Port

1446 km

zweten met die hitte

helemaal op de camino nu...Na het vertrek uit Sorde verder gefietst met Kelly. Het landschap wordt hier stilaan typisch baskisch. We fietsen door mooie kleine dorpjes, groene weilanden met melkchocoladen koeien, hooimijten en ja, de bergen...

We arriveren al vroeg in Salnt Palais. Op tijd voor een apero ricard-ke en een plat du jour, onder de platanen. Heerlijk, want het is bloedheet. 

In de herberg in Saint Palais, tot 2007 een franciskaner-klooster, krijgen we elk een kamertje toegewezen. We kieperen onze tassen uit en sturen nog een lading spullen terug met de post.

Woensdagmiddag rijden we binnen in Saint Jean Pied de Port. We laten er de fietsen terug op punt stellen - klaar voor de overtocht. 

Vandaag krijg ik twee maal het serieuze advies om mijn tent en kampeerspullen achter te laten. 
Tent ??? In Spanje is er weinig gelegenheid om de tent te zetten... weinig campings en huizen zonder tuin... Slaapzak ??? Te warm - een lakenzak is genoeg...

Ik hak de knoop door en laat die spullen achter. 
Eng ook wel. De tent was mijn plan B. 'Just in case.'
Over loslaten gesproken.

'Het gewicht dat we mee zeulen, is het gewicht van onze angst' zei 1 van de canadese dames die ik Bordeaux ontmoette. Hup dus, weg die tent 🙃. 

Kelly en ik nemen hier afscheid - het was fijn om enkele dagen samen op te trekken. En wie weet komen we elkaar ergens verder op de weg terug tegen. 

En morgen: morgen, de bergen over...

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Simonne Brynaert
2 jaar geleden

Dikke proficiat en succes met de overtocht van de bergen .
Groetjes

De Wachter Christine
2 jaar geleden

Mooi, dat van het gewicht van onze angst... Die ga ik meenemen... Meenemen en toch maakt het lichter 😉. Hoppa voor de volgende "over de bergen dagen"! 🍀🌺❤️

Kristel Vanderauwera
2 jaar geleden

Tijd voor dat kaarske, denk ik. Mooie gedachte, die van dat gewicht van onze angst. Zet me aan het denken.

Min Van Delm
2 jaar geleden

Je ziet er nog altijd stralend uit! Dat Ricard'ke zal wel deugd gedaan hebben en die frisco ook !
Nu wordt het andere koek, de Pyreneeën!!!Maar zoals jij een doorzetter bent, twijfel ik er niet aan dat jij je doel gaat bereiken!
Doe het rustig aan en hou het vooral veilig !

Hilde
2 jaar geleden

Leuke foto's! Waauw Marleen, je moet het toch maar doen. Goe bezig seg! Morgen die bergen door, dat wordt een vette kluif. Maar troost je, hier wordt het morgen ook puffen 30 graden en de dag erna nog meer. We zijn solidair. Fietsen is er wel niet bij, voor een tijdje. Ik denk geregeld aan jou, vraag me af hoe het gaat. Lees jouw verslagjes, zo fijn... succes!

frans hondeman
2 jaar geleden

Marleen,
Dit is een prima beslissing dit wil graag ondersteunen.
groet, frans