dag 23

mànmànmàn-die bossen

'un petit coup c'est agréable...'


maandag 13 juni

Bordeaux - Moustey - Roncaou - Sorde l'Abbeye

1378 km

 

 Na Bordeaux ben ik al snel Les Landes binnengereden. Het is een streek met uitgestrekte bossen, lange rechte wegen en zo goed als geen levende ziel ... en dan is de weemoed en de gedachte 'Wat doe ik hier toch?!' niet ver te zoeken. 
De broeierige temperaturen met af en toe een regenbui doen daar geen goed aan. 

Komt er toch op zo'n moment een fietser met volle bepakking in zicht. Ziet er een nederlander uit. Is het ook. De man stopt en we doen een babbeltje. Over deze streek die hij fantastisch vindt... na de bergen in Spanje vindt hij het heerlijk om 'plat' te fietsen in alle rust.  Dit enthousiasme kan ik gebruiken. De man, Theo, een zestiger lijkt me, is op de terugweg van Compostela. In 2 maanden verlof fietst hij de weg heen en terug. Hij ging op tocht om te ontstressen. Maar 'je neemt jezelf overal mee' is het besluit van ons gezellige straatbabbeltje.

Het zet me de volgende kilometers aan het denken. Mijn idee om de weg naar Compostela als richting te nemen, maar te verwijlen waar ik me goed voel, wordt er steviger door. Met dank aan Theo. 

's Avonds mijn tentje opgezet op een aire naturelle. Er verblijven ook 4 camino-wandelaars. De restjes uit de picknicktassen worden op tafel gelegd en we eten samen. 

Zondagavond kan ik de tent opstellen op het erf van een oude boerderij, bij Marie Therese, een (héél) oude dame. Ik ben er de enige gast. Tot er een fietsster het veldje opdraait. Een belgische nogwel! Beetje gelijkaardig scenario - we leggen samen wat er nog aan eetbaars in de tassen zit ( je komt hier op een hele dag geen ene winkel tegen🫤). Marie Therese brengt ons nog een borreltje en begint te zingen. Met een bibberende maar toonvaste stem zingt ze 'Boire un petit coup' - van ene Marcelle Bordas. Een liedje uit de oude tijd. Zelf zong ze nog in de opera van de Landes.

Kelly slaapt binnen. En ik even later - wanneer een onweer in alle hevigheid losbarst - ook🤪. 

Derde dag in die Landes fietsen we samen verder en landen in de pelgrimsgite in Sorge l'Abbeye. We worden er verrast met een heerlijk diner. Waren we juist gaan winkelen - een buurvrouw had ons een taxi naar de intermarché aangeboden. Morgen zal het zwaar fietsen worden met al dat eten in onze tassen 🙃. 


Reactie plaatsen

Reacties

frans hondeman
2 jaar geleden

Dag Marleen,
Wat zeg je dit mooi Les Landes
Het is een streek met uitgestrekte bossen ,lange rechte wegen en zo goed als geen levende ziel.
Dit was ook mij ervaring, eindeloze wegen, kwam geen eind en doodstil.
Gelukkig kwam hierna Dax en de St Jean Pied de Port ,de zon van de Camino begon wederom te schijnen.
Het mooiste stuk van de Camino komt in zicht Spanje hier is echt genieten met volle teugen
Probeer je blog te volgen tijdens mijn fietsweekje volgende week

Bon Camino
Frans

Kristof De Groof
2 jaar geleden

Hi Marleen,

Het leven gaat toch zo snel als je niet op de fiets zit. Het lijkt alsof we nog maar juist afscheid hebben genomen in Aalst, maar ondertussen heb jij al zoveel ongelooflijke dingen gedaan en leuke mensen ontmoet. Het is een tocht vol verassingen en hoogtepunten. Leuk dat we, via je blog, even uit die saaie dagelijkse sleur kunnen springen en mee achter op de fiets mogen zitten. Nog veel wind in de rug gewenst en toffe momenten voor je het einddoel bereikt.. waar dat ook moge zijn.
Maar het einddoel is dan weer het begin van iets nieuws, waar ik al naar uitkijk om het te horen, over een bordje tapas in Mechelen..

Groetjes,
Kristof

Rebekka
2 jaar geleden

Prachtig die hoeve! Fijn dat je zo vaak gezelschap hebt om te eten! X

Min Van Delm
2 jaar geleden

Hallo
Il kan je foto's nu zien! Die mevrouw op de 4de foto lijkt wel op jou!
Geniet verder van je camino op een veilige manier !
Groetjes uit Hoogstraten

Min Van Delm
2 jaar geleden

Is er iets mis, ik kan geen enkele foto zien ? ☹☹☹