dag 30

verder...

maandag 20 juni

Logroño

48 km en 688 hm

Rioja en de EbroNooit zo opgelucht geweest om op een route nationale te fietsen als vandaag. Na de branden lijkt de N1110 een veilige(re) optie. Hoewel, ik kom op plekken waar het links en rechts van de baan zwart ziet... Hier had ik gisteren nooit door geraakt!

Het is een pittig ritje. 'Heuvels' noemt de fietsgids het 🥺. Maar het is een mooie rit. Ik bedenk me dat ik toch erg veel van Spanje hou 🥰. 

De wandelaars zijn nooit ver weg. Ze kruisen de baan of ik hoor hun wandelstokken tikken of hoor hen praten. Af en toe een grapjas die zijn duim omhoog steekt - of hij mag liften. Ze moesten eens weten hoe het al fietsend ook best puffen is... 

De 'buen camino' van medepelgrims of mensen onderweg zijn talrijk geworden. Best gezellig...

In Logroño een leuk hostal geboekt. Ik slaap vannacht in een 'vrouwenslaapzaal met 6 bedden' - allemaal aziatische dametjes. Bijzonder...

 


Reactie plaatsen

Reacties

Kathleen Verhelst
2 jaar geleden

Héhé Marleen, hopelijk gunt Spanje je tussen de hitte en branden door toch ook wat verkoeling... En anders wens ik je nog enkele lekkere ijsjes onderweg ;-) Bon Camino!

Min Van Delm
2 jaar geleden

Sjonge Marleen, je moet het toch maar doen! Zo alleen op de fiets door de bergen ! Jouw camino loopt stilaan naar het einde toe! Een prachtige tocht, met vele bijzondere ontmoetingen , zwetend, puffend😰, zwoegend over een oneindige weg. Ik zou het je niet kunnen nadoen !
Nu nog even doorbijten, het einde van je tocht is in zicht ! Dan volgt de opluchting, een diepe zucht ! Trots, misschien ook weemoed naar al die mooie momenten! Een afscheid met pijn in 't hart, en pijn in de billen. 😖 Ook op je laatste fietsdagen, rijd ik in gedachten met je mee! Het ga je goed!