dag 12

filosofie op de camping

en 'hoi Marleen'

donderdag 2 juni

Cloyes-sur-le-loir  -  Chateau Renault

Tours

langs zonnebloemvelden in wording - de kleine bloemkopjes draaien al naar de zon ☀️

751 km

 Vanmorgen ontbijt in het café van hotel Au bon coin. Stamgasten zitten al aan de gokmachines wanneer ik mijn croissantjes verorber.

Het is vandaag heerlijk fietsen - zonnetje schijnt - mooie kleine dorpjes en niet te veel klimmetjes.

In de abdij van Ourscamp ontmoetten we Frieda en Jan, een koppel zestigers uit Nederland. Sindsdien kom ik hen geregeld tegen, ergens langs de weg. We lijken min of meer eenzelfde tempo te hebben. Elke keer is het 'hoi' en een kort babbeltje. Voelt stilaan als vertrouwd.

Ook zij overnachten op de camping municipal. Wegens geen personeel besluiten we er gratis te verblijven 🙂.

Even later arriveert ook de duitse man die ik eerder in het dorpje tegen kwam. We eten ons avondmaal samen op het enige bankje van de camping. Hij blijkt een IT man èn wereldfietser. Nu maakt hij een trip van Gibraltar naar de Noordkaap. We praten wat.

Zegt hij: 'Mensen vragen me soms waaraan ik denk wanneer ik fiets - aan niets, zeg ik dan - of aan hoever het nog is voor mijn volgende stop - of wat ik zal eten. Ik bedenk helemaal geen grote dingen'.

Herkenbaar vind ik. Tenminste voor een deel. Ik vertel hem over de quote van Albert Einstein op mijn fiets, nl. 'I thought of that while riding my bicycle'.

Zegt hij: 'Dat klopt ook wel.' En dan vertelt hij hoe hij een keer erg aangedaan was geweest na het kruisen van een breed mierenspoor. Hij realiseerde zich dat hij in 1 keer ontelbare levende wezens had gedood. Al verder fietsend waren zijn gedachten blijven uitgaan naar hoe we ook zelf slechts een speldenprikje zijn in de kosmos...

Morgen rustdagje in Tours. Ik kijk er naar uit en ben er ook wel n beetje aan toe...


Reactie plaatsen

Reacties

kathleen
2 jaar geleden

Wat fijn om te lezen hoe er steeds mensen opduiken met wie je een praatje kan slaan... Dank je dat ik wat over je schouder mee mag reizen. En goeie tocht ginder, hé!