dag 20

Bon courage

 

 vrijdag 10 juni

Sainte - St Aubin de Blaye - Bordeaux

1161 km

la Charente - le Gironde - le Médoc

wijngaarden en kastelen

 

 Vroeg vertrokken bij Dominique. Ik wou zeker op tijd zijn voor de veerboot van 11 uur - de volgende ging pas om 15 uur. Dat gaf me toch een klein streske 🤓.

Het ontbijt stond om 7 uur al netjes klaar in het keukentje. Koffie wordt hier gedronken in een 'soepkom' en het brood van gisteren gaat in dunne schijfjes in de toaster. De confituur komt van het fruit in eigen tuin. Heel basic allemaal.  Maar met veel zorgzaamheid aangeboden. Ze had zelfs een extra thermos kokend water gezet voor mijn drinkfles thee 🙂.

De fietsweg ging langs wijngaarden en kastelen.

Helemaal 'ik' stond ik een uur te vroeg aan de steiger in Blaye. ik geraakte er aan de praat met fietser Bernard - hij fietst de Vélodyssee. Altijd leuk om ervaringen uit te wisselen. 
'n grappige anecdote: Bernard vertelt hoe mensen hem soms 'bon courage' toeroepen - en hoe hij dat soms best grappig vindt. Zo fietste hij een keer langs een 'centre nucléaire' en toen de arbeiders hem 'bon courage' wensten, vroeg hij zich af wie er goede moed kon gebruiken... 
In Bordeaux had ik een afspraakje in le Maison du pélerin. Ik logeerde er met 2 dames uit Quebec. 
Samen met Lucie en Adrianna werd er een flesje bordeaux gekraakt bij een plat du jour in één van de vele restaurantjes in Bordeaux.


Reactie plaatsen

Reacties

De Wachter Christine
2 jaar geleden

Santé !

Inge
2 jaar geleden

Je bent er haast! Goed gedaan

Kristel Vanderauwera
2 jaar geleden

Dat schiet nogal op, zeg! Allez, bon courage!