dag 27

'have a beautiful day'

vrijdag 17 juni

Saint Jean Pied de Port - Espinal

aan de andere kant van die bergen

Spanje

 Vorige nacht niet veel geslapen. Het was keiwarm in de albergue. En er hingen 'zenuwen'. Mijn Koreaanse en Amerikaanse kamergenoten begonnen vandaag aan hun camino. En ik had mijn berg te gaan. Op de koop toe waren er erg hoge temperaturen aangekondigd. 

Om half zeven was iedereen al de deur uit.

Zo vroeg in de ochtend fietsen heeft iets heel bijzonders. Het licht is mooi. En er is nog veel schaduw. Ik putte moed uit het idee dat ik veel lichter fietste, nu de tentzak niet meer op de bagagedrager lag. Niettemin heeft dat kleinste tandwieltje afgezien vandaag. 

Op één van de vele haarspeldbochten kruiste ik een open jeep - nummerplaat uit de UK. De jongeman aan het stuur riep me toe 'have a beautiful day'. 
Het was een mooi moment daar hoog in de bergen. Ik kon me net zo goed daar op focussen in plaats van op het bereiken van de overkant, bedacht ik me... 

Niet te geloven, maar om klokslag 10 uur stond ik aan het kruis op de top 🤓.

Vanaf daar kon ik me laten bollen tot in Espinal waar ik een bedje had gereserveerd. Voorlopig ben ik hier nog de enige. Wasmachientje gedraaid en wat bekomen nu...


Reactie plaatsen

Reacties

Marleen
2 jaar geleden

Waw Marleen wat doe je dat goed! Ik sta in volle bewondering. Zowel wat betreft het fietsen als het onthechten. Daar kan ik een lesje van leren… Geniet nog van de komende dagen.

De Wachter Christine
2 jaar geleden

👍🍀🎉!

Lieve
2 jaar geleden

Je eigen tour de France zit er op en de eerste berg kan al afgevinkt worden. 👍👏
Hier ook twee dagen bakken en braden maar gelukkig geen berg te beklimmen.

Kristel Vanderauwera
2 jaar geleden

👍👍👍👍👍😘