dag 34

só camino (of toch niet?)

vrijdag 24 juni

Logroño - Najéra - Belorado - Burgos

Graanakkers - wijngaarden - de Montes Oca

1788 kmHet is deze dagen flink afgekoeld. Een hele verademing na de hitte van voorbije week. De wolken hangen zwaar boven de eindeloze landschappen. Na de blinkertjes valt er af en toe een fikse regenbui. 

Tijdens die warme dagen maakte ik me de gewoonte om vroeg on de ochtend te vertrekken. Best leuk om dan ook vroeger te arriveren. Ik kom soms samen met de wandelaars aan de albergue toe 😀.  

Ik ontmoet deze dagen enkele keren een gezin uit Zuid Afrika. Met hun 3 zoontjes (lagere school, schat ik) fietsen ze met bepakte mountainbikes het camino-pad. Het is telkens een hartelijke begroeting. 

In tegenstelling tot de wandelaars, die met velen zijn en in groepjes stappen, kom ik niet veel mede-fietsers tegen. Dat maakt het eens zo leuk wanneer er toch eentje mijn pad kruist.  Af en toe fietsen we dan een eindje samen. Zo was er Davy uit Balen en Chris uit Nijmegen. 

Tijdens één van de regenbuien vluchtten we in de albergue naar binnen  Zaten we daar  - met z'n allen wat te schrijven of tekenen - met een biertje. 'So camino', merkte iemand op. 

Vandaag had ik een extra dagje in Burgos. Ik boekte een hotelletje vlak bij de kathedraal. Na een aantal nachten op een slaapzaaltje, doet het deugd om eens goed te kunnen doorslapen en al mijn spullen breed te kunnen uitpakken. Ik heb genoten van mijn rustdagje in deze mooie stad. Misschien niet echt helemaal só camino... De chocolate con churros smaakte heerlijk. En in de rebajas (solden) kocht ik een bloesje 🙈 - dat moet dan maar  mee de bergen op...

Hier in Burgos zijn vandaag alvast de fiestas van San Juan begonnen. Ze kunnen er iets van, die Spanjaarden. In de straten en op de pleinen komen mensen samen om te vieren. Het belooft een levendige nacht te worden. 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Dominique Potier
2 jaar geleden

Het is zalig om je verhalen te lezen. De foto's zijn schitterende en doen me zelf ontzettend naar reizen verlangen....

Lieve
2 jaar geleden

De blog is al een mooi verhaal geworden, ook de foto's laten ons volop meegenieten en meebeleven. Ik zie Burgos en Compostela al samen op het scherm verschijnen als ik het opzoek. Alleen kan ik niet goed zien hoeveel (en hoe hoog) bergen er tussen liggen. Veel moed voor het vervolg.

Mieke
2 jaar geleden

Dag Marleen,

Zo fijn om jouw weg mee te volgen. In gedachte reis ik vaak mee. En het is fijn om de foto's te zien en te lezen hoe goed je dat doet. Respect vrouw! Het ga je goed.

Sabine vermeire
2 jaar geleden

Fantastisch! En zo fijn om een beetje te mogen mee reizen!

Min Van Delm
2 jaar geleden

Hallo Marleen.
Mooie foto's! Zó typisch Spaans: uitgestrekte velden een kudde schapen, churros, kleine straatjes, een klokkentoren, pannenkoeken daakjes en folkloristische feesten samn Juan.
Jij bent een straffe madame!!! Zo alleen die tocht ondernemen, chapeau ! Fiets veilig verder naar je doel !
Tot binnemkort !!! 😘😘😘